Naleśnik na mące kukurydzianej z warzywnym gulaszem

Naleśniki jedna z moich ulubionych potraw. Mogłabym naleśniki przyrządzać na śniadanie, obiad i kolacje. Z różnych produktów spożywczych, na słodko, wytrawnie, z sosami, z dżemem własnej roboty. Czas najwyższy przygotować wszystkie przepisy naleśnikowe w jedną całość i podzielić się z Wami! 

Składniki
Na naleśniki:

– 700 ml mleka roślinnego 
– 300 g mąki kukurydzianej
– 2 łyżki siemienia lnianego 
– szczypta soli
– 1 łyżka czarnuszki 

– oliwa do smażenia  
Na farsz:
– 1 cebula 
– 6 pieczarek 
– 1 papryka
– pomidory w kartonie 250 ml
– sól i pieprz
– 1/2 łyżeczki kuminu
– 1 łyżeczka papryki słodkiej
– 1 łyżeczka papryki ostrej
– 1 łyżeczka tymianku 

Podsmaż poszatkowaną cebulę na oliwie, dodaj tymianku. Pieczarki pokrój w kostkę. Paprykę sparz i obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Wrzuć do cebuli. Mieszaj i wlej pomidory z kartonu. Zostaw pod przykryciem na około 10 minut. Dopraw do smaku. 

Podawaj z naleśnikiem. I natką pietruszki. 

SMACZNEGO! 🙂